Romertopfwinkel.nl

Kan Römertopf in de magnetron?

20 september 2016 / Informatie

Mogelijk vraag je jezelf het wel eens af, kan de römertopf in de magnetron? We gaan er in dit artikel op in. Van origine is de römertopf een speciale, keramische pan die je gebruikt voor het stomen in de oven. Maar tegenwoordig zijn er ook römertopf-pannen die wél geschikt zijn voor de magnetron.
De traditionele römertopf pannen zijn niet geschikt voor de magnetron, dit komt doordat deze pannen zo gemaakt zijn dat ze ideaal zijn voor het langzaam koken en garen van gerechten. Een magnetron is volledig gefocust op het snel klaar- en gaar maken van een gerecht. Deze combinatie is doorgaans dus niet al te best.
Hier onder zie je een Römertopf van de nieuwe lijn, deze is wél geschikt om in de magnetron te gebruiken en om dus gerechten snel mee op te warmen.

We gaan nog even verder in op het gebruik van een normale romertopf in de magnetron. Zoals we eerder in dit artikel aangaven is het niet aan te raden een normale pan te gebruiken voor het opwarmen of voor het gaar maken van ingredienten in de magnetron. Als je een traditionele romertopf in de magnetron zult gebruiken is de kans erg groot dat deze al snel zal breken door de te hoge hitte in te korte tijd, en als je de keramische pan op een normale wijze wilt gebruiken is het altijd erg belangrijk dat de pan vooraf nat wordt gemaakt. Dit voorkomt dat de pan te droog wordt en zo (nog) sneller kan scheuren.

© 2021 - Romertopfwinkel is een handelsnaam van Wizkom VOF - KVK: BTW: Wizkom VOF krijgt van haar klanten een /10 gebaseerd op stemmen